Kontrollü Tarımın Geleceği
Çiftçilik her zaman riskli bir iş alanı olmuştur. Son yıllarda, birbiri üstüne gelen birkaç kriz, yerel olarak gıda yetiştirmenin ne kadar kritik olduğunu anlamamızı sağlamıştır. Ülkeler, gıda güvenliğini artırmak için kontrollü bir ortamda gıda yetiştirmelidir.
Gıda güvenliğinde artan olumsuzluklara yanıt olarak, ticari sera projeleri genişlemektedir.
Ticari bir serada verim, açık arazi tarlalara göre 8-10 kat daha fazladır. Örneğin serada domates üretimi metrekarede 50 kg.ye ulaşabilir. Yetiştiriciler tüm yıl boyunca mahsul üretir ve su ve gübreyi %40'a kadar azaltır. Sera, taze yerel yiyecekleri daha sürdürülebilir bir şekilde sağlar.
Seracılık, işletme maliyetlerini düşük tutarken yüksek verimle sürdürülebilir kâr sağlar. Kilo başına fiyatın üçte biri enerjiye tekabül eder. Çevredeki fabrikalardan gelen yenilenebilir enerji, CO2 ve ısı verimi artırabilir ve daha çevre dostu üretim yapmanızı sağlayabilir.
Yüksek teknolojili seralara yatırım yapmak, uzun vadeli sonuçları iyileştirmek için bir fırsattır