}

NETAFIM İTALYA BAYİLERİ BU YIL İZMİR’DE BİR ARAYA GELDİLER

Netafim İtalya, yıllık geleneksel bayi toplantısı etkinliğini bu yıl İzmir’de gerçekleştirdi. İtalya’nın farklı illerinden gelen yaklaşık 30 kişilik grup İzmir’de Netafim Türkiye’nin gerçekleştirdiği projeleri gözlemleme fırsatı yakaladı.

25-28 Mart tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak rota, 2013 yılında ilk aşaması tamamlanan Türkiye’nin en teknolojik “Doku Kültürü sera projesi olan Dikili Çiftlik idi. Proje ve kurulumun Netafim Türkiye tarafından gerçekleştirildiği bu teknolojik sera İtalya bayilerinin oldukça dikkatini çekti. 

Dikili Çiftlik A.Ş. “Kar Şirketler Grubu” nun iştiraklerinden biri olan tarımsal bir şirkettir. İzmir - Dikili'de bulunan çiftlik, Hayvancılık Besi, Zeytin Bahçesi ve meyve anacı üretiminde uzmanlaşmıştır. Invitrofidan®, meyve anacı seracılık faaliyetleri ile iligli , Dikili Ciftlik A.S.'nin ticari markalarından biridir. Türkiye'nin en büyük “Doku Kültürü” laboratuvarlarından birine sahip olan Dikili Çiftlik A.Ş. yıllık 3.000.000 meyve ağacı anaç üretim kapasitesine sahiptir.

Netafim’e ait tüm otomasyon, sulama sistemleri ile kurulmuş Türkiye’nin en büyük Cam Serasında üretilen meyve anaçlarını inceleyen Netafim İtalya Bayileri sorularını Dikili Çiftlik uzman ekibine sorma fırsatı da yakaladı. Sera turu sonrasında Dikili Çiftlik’e ait meyve bahçelerini gezen bayiler burada Netafim’e ait sulama sistemlerini de inceledi.

Tur programında ikinci gün Netafim Türkiye’nin gümüş sponsorluğunu üstlendiği Vodafone ve TABİT işbirliğiyle çiftçilerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarına destek olma hedefiyle Aydın’ın Kasaplar Köyü’nde hayata geçirilen, Vodafone Akıllı Köy ziyareti gerçekleşti.

Vodafone Türkiye ve TABİT ortaklığında kırsal alanda kalkınmaya destek olma hedefiyle geçen yıl Aydın’da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy, dünyanın ve Türkiye’nin uçtan uca dijital teknolojilerle donatılmış ilk akıllı köyü olma yolunda hızla ilerliyor. Geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil kırsal yaşam modelinin sunulduğu Vodafone Akıllı Köy’de uygulanan teknolojiler ve nitelikli bilgi ile 5 yılda 642 bin çiftçiye ulaşılarak toplam 15 milyar TL’lik ekonomik değer yaratılması hedefleniyor.

Tabit yetkililerinin sunumları ile başlayan program interaktif bir katılım ile oldukça keyifli geçti.

Proje hakkında tüm detaylı bilgileri öğrenme fırsatı yakalayan İtalya Bayileri tüm sorularını Tabit yetkililerine sorma şansı da yakaladı.  Sunumlar sonrasında, korunmuş bitkiler, sebze tarlaları, genç meyve ağaçları ve CMT sistemlerinin yer aldığı arazi turu gerçekleşti.

Akıllı Köy turunun ardından rota,  İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan, kuruluşu MÖ.6000’li yıllara dayanan Efes Antik Kent’i oldu. Tarihi tapınakları, Büyük Tiyatrosu,Anıtsal çeşmesi,Meryem Ana Evi,mermer Caddesi İtalya Bayileri tarafından oldukça beğenildi. Doğu ile batı arasında bir kapı vazifesi gören Efes, aynı zamanda önemli bir liman kentiydi. Tarihte ve günümüzde çok önemli bir yere sahip olan Efes,  Herakleitos, Artemidoros, Hipponaks, Zenodotos ve Soranos gibi ünlü isimleri yetiştirmiştir.

Program, Torbalı’da Lucien Arkas’a ait üzüm bağlarının olduğu Restaurant’ta devam etti. İtalya bayileri burada yetiştirilen şarapları tadım yapma ve mahzeni gezme fırsatı da yakaladı. Keyifli geçen akşam yemeği ile birlikte İtalya bayileri yılın yorgunluğunu da attı. 

Tur pogramının son gününde ise, bayiler İzmir’in tarihi kültürünü yakından keşfettiler. Feribot gezisi ile başlayan günde önce vapurla İzmir Körfezi turu ardından Tarihi Saat Kulesi ve Kemeraltı Çarşı ziyareti gerçekleşti. Otantik mağazalardan bolca alışveriş yapan bayiler geleneksel lezzetlerin de tadına bakma şansı yakaladı.