}
Damla Sulamaya Geçmek İçin 7 Neden

Damla Sulamaya Geçmek İçin 7 Neden

1950’li yıllarda ilk keşfedildiği günden bu yana sürekli gelişim içerisinde olan ve modern sulama yöntemlerinin zeminini oluşturan damla sulama sistemi; her geçen yıl daha çok üretici tarafından, daha fazla sayıda tarım ürününde tercih ediliyor. Peki damla sulama sistemi, kullanıcısına hangi açılardan avantaj sağlıyor? İşte size damla sulamaya geçmeniz için 7 neden!

1. %95 oranında su kullanım verimliliği

Bitkinin yalnızca ihtiyaç duyduğu kadar su ve besin maddesiyle buluşmasını sağlıyor. Bu sayede su ve besin israfının önüne geçilmiş oluyor.

2. Her arazi ve toprak tipine uygunluk

Düz veya eğimli arazi; kumlu, tınlı ya da killi toprak… Damla sulama sistemi topografya veya toprak tipi fark etmeksizin her türlü arazide kullanılabiliyor. Bu sayede arazi kullanımı %100 seviyelerine ulaşıyor.

3. Uniform sulama ve gübreleme

Su-gübre solüsyonunun bitkinin doğrudan kök bölgesine, sık sık ve küçük dozlarda verilmesini sağlıyor. Eşit dağılan su ve gübre sayesinde bitkinin gelişim verimliliği artıyor.

4. İşçilik ve enerji maliyetlerinden tasarruf

Arazinin tamamı suyla buluşmadığı için, sulama sonrası kaymak tabakasını kırmak ve toprağı havalandırmak gibi işlemlere gerek kalmıyor. Bu da işçilik ve enerji maliyetlerinin azalmasını sağlıyor.

5. Tüm tarım ürünlerinde kullanılabilirlik

Tarla bitkilerinden meyve ağaçlarına, sebzelerden baklagillere kadar her türlü tarım üründe kullanılabiliyor. Üstelik hem açık arazi hem de örtü altı üretim alanlarına kurulabiliyor.

6. Yabancı ot kontrolü

Damla sulama yöntemi yüzey akışını engelliyor. Bu sayede daha etkin bir zirai ilaçlama ve yabancı ot mücadelesi yapmak mümkün hale geliyor.

7. Verimlilik ve kârlılıkta artış

Bir yandan bitkisel üretimde verimliliği arttırırken öte yandan girdilerde önemli ölçüde tasarruf sağlaması, üreticinin kazancını ve kârlılığını arttırıyor.

TÜM SORULARINIZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

TÜM SORULARINIZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Uzman ekibimizle görüşmek için bizimle iletişime geçin